Kalendarium

Gullinmuseet i Sanda; Foto: Danny Gullin 2016

Vi fortsätter att publicera konserter och evenemang som har anknytning till Lars Gullins musik här i kalendariet.  Här listas de evenemang som är beslutade och planerade under 2019. Biljetter till de olika evenemangen säljs av resp. arrangör.


17/9 kl 18.30; på Dunkers kulturhus i Hälsingborg håller Per Nyrén en föreläsning om Lars Gullin och hans musik.

28/9 kl 19:30 också på Dunkers i Hälsingborg hålls en konsert med gullinmusik i regi av Hälsingborgs Kammarmusikförening och Jazz i Helsingborg. 

Så här skriver Per Nyrén:

”Lördag 28 september 19.30 har vi en konsert på Dunkers kulturhus i Helsingborg. Den arrangeras av Helsingborgs Kammarmusikförening och Jazz i Helsingborg.

Fredrik Lindborgs trio med Martin Sjöstedt, bas, och Daniel Fredriksson, trummor, spelar tillsammans med en stråkkvartett och en kör under min ledning. Fredrik har gjort sex jättefina nyskrivna arr för stråkkvartetten. I andra avdelningen där vi medverkar med kör sjunger vi Dyningar, Decent eyes, Late date. Kärlekens ögon, Baritonome (Har någon sett), Fine together, It´s true (Vad du är skön), I min smala säng och I´ve seen.

Min fd kör Felicitas gjorde på 90-talet ett par fantastiska konserter med Lars Sjösten kvartett och Gullins kompositioner så när Fredrik hörde av sig för nästan ett år om vi kunde arrangera en Gullinkonsert med hans trio och stråkar frågade jag om inte min kör kunde få vara med och det tyckte han varv helt OK. Vi hade många noter redan. Nu på tisdag 17 september 18.30 ska jag hålla en föreläsning om Gullin och hans musik på Dunkers.”


 

Count per Day

  • 51457Antal besökare totalt:
  • 3Besökare idag: