Kalendarium

Gullinmuseet i Sanda; Foto: Danny Gullin 2016

Här listas de evenemang som är beslutade och planerade under jubileumsåret 2018 då Lars skulle fyllt 90 år. Biljetter till de olika evenemangen säljs av resp. arrangör.


Beslutad – Nilsson spelar Gullin

Lars Gullin, kompositören, arrangören och barytonsaxofonisten (1928-1976) är en av Sveriges genom tiderna mest kände jazzmusiker. Han var en nydanare som i sina kompositioner och arrangemang och i sitt spel tillförde jazzen en nydimension. Hans musik lever än idag, lika stark och engagerande som någonsin tidigare och 2018 skulle Gullin ha fyllt 90 år. Med ett ljust och hoppfullt Nordiskt vemod väver den internationellt uppmärksammade och prisbelönte pianisten Mattias Nilsson samman Gullins kompositioner med sitt eget personliga tonspråk. Mailis Gullin, änka efter Lars, har sagt: ”Nilssons musicerande känns helt rätt i ton och feeling som Gullin. Jag är absolut säker på att Lars hör dig ifrån sin himmel och ler så som han alltid gjorde när han upplevde något som passade perfekt.”

Kommande konserter

2018.10.29 – kl 11:00 Bjärred, SE / Bergagården, Bergakyrkan – klicka här

2019.03.31 – kl 16:00 Hultsfred, SE / Elaine´s Café, Stationshuset – klicka här

Lyssna på Mattias Nilsson på Spotify

https://goo.gl/AK98Tn

————————————————-
Beslutad 12 oktober kl 18:00n- Plugged Records, Stora Nygatan 45 i Gamla Stan

Lars Gullin 90
Jan Allan och Georg Riedel berättar om sina samarbeten med Lars Gullin och spelar hans musik tillsammans med Daniel Svensson, gitarr. Frågeställare: Jan Bruér.

Barytonsaxofonisten och kompositören Lars Gullin (1928-1976) betraktas som en av landets främsta jazzmusiker genom tiderna, med internationell berömmelse. Georg Riedel och Jan Allan började i unga år samarbeta med Gullin och medverkade även på hans sista inspelning, den stora sviten Aeros Aromatic Atomica (EMI LP/CD 1976). I flera år har de tre musikanterna framträtt då Gullin-priset delas ut på Gotland, så även i sommar.
Medarrangören Lars Gullin Sällskapet har detta jubileumsår, då mästaren skulle fyllt 90, initierat en rad olika evenemang med Gullins musik. Dessa två Gullin-dagar i september är även ett samarbete med Gruppen för Svensk Jazzhistoria och Jazzavdelningen vid Svenskt visarkiv.


Beslutad – 25 oktober 2018 – Magnus Lindgren, årets Gullinpristagare,  spelar på jazzklubben Munkkällaren i Visby. Kassan öppnar kl 18:00.

Beslutad – 1 november 2018 kl. 20:00 – Sten Öbergs Gullingrupp med Christina von Bülow ger en konsert på Jazzstudion, Folkets Hus i Umeå.

 

Count per Day

  • 34828Antal besökare totalt:
  • 4Besökare idag: