Vem får Gullinpriset 2017?

Lars Gullin hösten 1967

Lars Gullin hösten 1967

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är dags att föreslå pristagare till 2017 års Gullinpris.

Har du förslag till pristagare lämnas det till OJ eller LGS i början av året och ligger till grund för beslut av LGS:s styrelse.

Du kan föreslå pristagare genom att endera mejla till jazzsandberg@orkesterjournalen.com, alt. till info@gullin.net eller skicka ditt förslag till OJ, Hornsgatan 103, 117 28 Stockholm.

Vi måste ha ditt förslag senast den 5 januari 2017. I februari-mars meddelar LGS styrelse sen vem som utsetts till årets Gullinpristagare.

Kriterierna för att för att bli gullinpristagare är att det ska ges till en musiker som verkar i Lars Gullins anda. Det betyder inte att Gullins musik måste spelas av pristagaren. Snarare ska han eller hon ska vara en lysande improvisatör eller en originell kompositör/arrangör.

Lars Gullin-priset har delats ut sedan 1997 av Lars Gullin Sällskapet (LGS) i samarbete med Region Gotland samt Orkester Journalen (OJ). Förutom ett resestipendium på 20 000 kronor, som finansieras av Laila och Charles Gavatins Stiftelse för Jazzmusik, består priset av en statyett av den gotländska konstnären Stina Lindholm samt att pristagaren medverkar vid två konserter i Sanda kyrka på Gotland och vid en uppföljande konsert på Munkkällaren i Visby, som arrangeras av Kulturföreningen Roxy. Priset delas ut vid konserterna i Sanda, första söndagen i juli.

Läs mer om gullinpriset och se vilka som fått priset tidigare genom att klicka här.

Verifierad av ExactMetrics